Κρητική διατροφή και υγεία

food

Η Κρήτη δεν είναι μόνο γνωστή για τις υπέροχες παραλίες, το γαλάζιο του ουρανού, τις αρχαιότητες και τα μαγευτικά τοπία. Είναι επίσης γνωστή, λόγω των διατροφικών συνηθειών που ακολουθεί ο κρητικός λαός εδώ και αιώνες.

 

Γνωρίζετε ήδη ότι η μεσογειακή διατροφή είναι ίσως η πιο διαδεδομένη και υγιεινή διατροφή στις μέρες μας. Ένας τρόπος ζωής που προσφέρει μακροζωία και καλή υγεία.

 

Αυτό που ίσως δεν ξέρατε μέχρι τώρα, είναι ότι σύμφωνα με διεθνείς μελέτες, η κρητική διατροφή είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα μεσογειακής διατροφής. Για πολλούς ερευνητές η κρητική διατροφή αποτελεί τη βάση της μεσογειακής διατροφής.

 

Η επιστημονική έρευνα έχει δείξει ότι η κρητική διατροφή είναι μια από τις πιο καλά ισορροπημένες δίαιτες στον κόσμο. Αποτελείται από προϊόντα που οι άνθρωποι της Κρήτης παράγουν τοπικά.

 

Το νησί της Κρήτης προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία πρώτων υλών χάρη στις ιδανικές κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες. Οι Κρητικοί έχουν μετατρέψει αυτά τα συστατικά σε νόστιμα και υγιεινά προϊόντα διατροφής με βάση παραδοσιακές συνταγές που διαρκούν για περισσότερο από 3.850 χρόνια.